Peka Plant, Overasselt
pekaplant
     
spacer spacer   spacer spacer
 
zie foto galerie >>
 
Hovenier
 
tuinontwerp en aanleg
PekaPlant heeft ruime ervaring met tuinontwerpen en aanleg en staat u graag terzijde bij het ontwerpen en inrichten van een nieuwe tuin.
Het ontwerp tot en met de uitvoering kunt u door ons laten verzorgen.
De mogelijkheden zijn talrijk. De toepassing van materialen, het gebruik van planten, de sfeer die u wilt creëren en hoe dat aansluit bij de bouwstijl van de woning.

Ook voor kleinschaliger ingrepen kunt u bij ons terecht.
Te denken aan: aanpassing of verandering van een border, het verzorgen of vervangen van bomen, het bestraten van een oprit of de aanleg van een terras. Ook een mooi stukje timmerwerk buiten, verzorgen wij met plezier. Een schuur, schutting , pergola of zelfs boomhut, voor ons is dit vakwerk.PekaPlant heeft al veel tuinen mogen aanleggen.
Tuinen met een geheel eigen karakter.
 
tuinonderhoud
Onderhoud wordt veelal geleverd binnen het kader van een onderhoudsovereenkomst. Deze wordt aangegaan voor een periode van minimaal een jaar en is verder per opdrachtgever helemaal toegesneden op zijn/haar situatie en wensen.
Standaard bedraagt de frequentie van onderhoudsbeurten 5× per overeenkomstjaar, maar ook hiervan kan worden afgeweken. In de overeenkomst wordt in overleg vastgelegd welke werkzaamheden zullen worden uitgevoerd. Dit kan per klant verschillen, al naar gelang uw budget en uw wensen.

Uw tuin wordt niet alleen bijgehouden, U zult zien dat deze door de jaren heen ook mooier wordt. Door een continue deskundige begeleiding van het werk aan alle aspecten van de buitenruimte, neemt hiervan de kwaliteit ook toe. We zijn een klein bedrijf, de lijnen zijn kort, u zult dus snel weten wat u aan ons heeft. Onze veelzijdigheid zal u zeker ten goede komen, mocht u kiezen voor een onderhoudsovereenkomst.Voor meer informatie of een offerte op maat kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.
 
Tuintransformatie (ons concept)
We zien het regelmatig: mensen kopen een bestaand huis met een oude, verwaarloosde tuin. Bomen veel te groot en niet meer vitaal, onderbegroeiing, verwilderd of weinig tot niets van over, kale heesters, bestrating verzakt of opgeduwd, alles uit zijn verhouding gegroeid, geen sfeer meer, etc. Dus wat nu? Een totale, eenmalige renovatie, een nieuwe tuin dus, blijkt een enorme investering, en ook uw nieuwe tuin zal weer onderhouden moeten worden.

Een goede keuze is dan wat wij noemen ‘tuintransformatie’, want wat is er mooier dan die oude tuin te laten onderhouden en heel geleidelijk te laten veranderen naar (eventueel) een hele nieuwe. Dit concept is in feite een combinatie van onderhoud en tuinaanleg.
Elk jaar (of periode naar wens) wordt een gedeelte van uw tuin in overleg veranderd. Ondertussen wordt alles onderhouden. U heeft er bij wijze van spreken geen omkijken naar. Uiteraard maakt u wel extra kosten bovenop het onderhoudsbudget, maar u bepaalt zelf het tempo, de mate van aanpak, en daarmee ook de hoogte van de extra uitgaven. Uw tuin blijft letterlijk en figuurlijk groeien, veranderen en verbeteren. Ook zelfwerkzaamheid van de opdrachtgever kan hier makkelijk ingepast worden en u blijft geheel vrij om ook derden in te schakelen.“Een tuin is per definitie een groeiproces, een geleidelijk proces. Daarom werken wij ook zo graag met het transformatieconcept”
spacer
galerie >